[討論] 大家還記得心跳回憶OnlyLove 嗎? 打印

最近睇番FR.KL果時...先醒起有追尼套動畫
為左懷舊一下....睇番個END,頭兩集...
依然覺得係咁好笑"
但愛情果邊又唔可以話係特別感人"
(可能因為無重睇到中間既內容的關係吧")
最遺憾既係..尼加上網打番尼套動畫
原來可以話係極少數人士睇過- -
我只係唔明既係...現時既動畫  部份賣肉居多
素質上...真係比唔上尼套動畫囉-_-" 反而更加多人喜歡...
但始終天命難為, OnlyLove"! 你成為我們的集體(個別)回憶吧"
若一直期待下去"
希望會來臨的話"
No matter how long the time are ,i still wait it."

FrKL-動漫時刻論壇 © All rights reserved.

好笑嗎
個人覺得這齣係經典來的, 開首同結尾其實不錯

動畫每番都有, 總有岩睇既, 黎緊又4月番了=]
至於賣肉沒辦法啦, 太多就棄番吧=[

希望您會喜歡這裡, 也在此歡迎您加入一起討論.
FrKL-動漫時刻論壇 © All rights reserved.

引用:
原帖由 Thomas 於 2012-3-26 09:46 PM 發表
好笑嗎
個人覺得這齣係經典來的, 開首同結尾其實不錯

動畫每番都有, 總有岩睇既, 黎緊又4月番了=]
至於賣肉沒辦法啦, 太多就棄番吧=[
也許我笑點低吧"
首尾呼應了  算不算?一開始 比人追到去 交貓耳比小百合..
最尾 比人追到去搵小百合

4月...最期待還是fate/zero   (除了這個我什麼都不懂=_=)
若一直期待下去"
希望會來臨的話"
No matter how long the time are ,i still wait it."

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-26 10:39 PM 發表

也許我笑點低吧"
首尾呼應了  算不算?一開始 比人追到去 交貓耳比小百合..
最尾 比人追到去搵小百合

4月...最期待還是fate/zero   (除了這個我什麼都不懂=_=)
劇情有好笑的地方, 但印象中最尾2集沒特別好笑=.=
呼應的話應該是那個地方就是開始的選址也是結束的選址 或者以戀愛劇情來說是 認識的開始及追到的地方
4月去看新番列表吧, 可能搵到幾齣呢
搵唔到既話, 追妖精的尾巴這個強大的年番吧=]

引用:
原帖由 Thomas 於 2012-3-26 10:52 PM 發表

劇情有好笑的地方, 但印象中最尾2集沒特別好笑=.=
呼應的話應該是那個地方就是開始的選址也是結束的選址 或者以戀愛劇情來說是 認識的開始及追到的地方
4月去看新番列表吧, 可能搵到幾齣呢 ...
最尾那集"朋友連小雞幫主人公解圍那裡 不錯啊"
不過...劇情始終有點理想化..
現實觀:
難道一直不能相見"依然能圍繫彼此的感情嗎?
單憑手信所謂的短信息便可以嗎?
老實說...若...故事再發展下去....說不定bad end化..
男主角  對新校某女心動" 再渡一次新的天宮小百合故事...
然而,小百合 始終無得著,只係滿足到一時間的感覺擺了
若一直期待下去"
希望會來臨的話"

回復 5# 的帖子

個隻雞其實有講人話的, 唔知有幾多人知道A_A

你的現實觀太過消極了, 加上我也沒經歷過, 不予評論。

引用:
原帖由 Thomas 於 2012-3-26 11:09 PM 發表
個隻雞其實有講人話的, 唔知有幾多人知道A_A

你的現實觀太過消極了, 加上我也沒經歷過, 不予評論。
聽得懂的應該..只有男主角了"
若一直期待下去"
希望會來臨的話"

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-26 11:31 PM 發表

聽得懂的應該..只有男主角了"
我聽得懂A_A
因為隻雞會說日文的A_A
TV沒有說話, DVD版本有說話

引用:
原帖由 Thomas 於 2012-3-26 11:42 PM 發表

我聽得懂A_A
因為隻雞會說日文的A_A
TV沒有說話, DVD版本有說話
沒看dvd 板本的路過"
比較好奇是說什麼
若一直期待下去"
希望會來臨的話"

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-28 09:15 PM 發表

沒看dvd 板本的路過"
比較好奇是說什麼
舉個例子:我最鐘意的這一集:22:02, 隻雞講野
http://v.youku.com/v_show/id_XMTIwNzA3MDEy.html
而這集的13:58, 隻雞講野
http://v.youku.com/v_show/id_XMTIwNzA2OTA4.html

DVD版還加入了TV版沒放出的第18集, 是講述4大才子的升學決定