2年不見, 本壇決定恢復過來 打印

大約2年前曾經對大家說過如果空間真的掛了, 我會盡快恢復論壇然後聯絡大家
不過在這裡先說不好意思, 沒有履行盡快的承諾
直至2年後的3月, 我決定再次尋找適合架站的空間
不過 站就重建好, 人就未必會回來
無論最終結果怎樣也好, 希望大家可以忙裡偷閒間唔中上一上黎

現在本壇雖然恢服過來, 內容方面也算是比較新的, 但我還沒辦法肯定這個空間能否長用
如果內容上或使用上對伺服有衝突也可能會導致暫停等等, 這時就要去信查詢了
所以今後會制定幾種方法去預防掛壇
1. 使用域名(非永久..."但有一年時間 eg. frklplusforum.co.cc)
2. 使用備用空間 (eg. frklplus.co.cc)
3. 聯通各空間 (...暫時沒方法)
4. 自架 (以域名連入自架空間, 只屬於短暫性)

至於為何不用收費空間...錢我想應該不算是問題, 問題只在於規模細及沒主題, 無謂浪費金錢買來擺

今後方向轉型:
1. 打算慢慢步入ACG or
2. 維持不變XD

希望您會喜歡這裡, 也在此歡迎您加入一起討論.
FrKL-動漫時刻論壇 © All rights reserved.

錯=.="應該說無論係之前定之後都無咩人
所以都唔知有冇人會番黎
不過間唔中番黎聚下

FrKL-動漫時刻論壇 © All rights reserved.

=.="
我已經發了信給管理團隊既人
只係佢地睇唔睇到封信
至於呢排我有讓你地知道恢服論壇既預兆喎
呢排我有on番

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-4 01:19 AM 發表

on番乜野先-0-

另外呢..thomas有冇facebook
add左都方便聯絡~
on番msn
哈哈, 其實我唔用真實身份玩論壇的

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-4 01:24 AM 發表

msn
好像沒有加你...
我現在的msn是..
[email protected]
意思是YM..不過我on黎預告重開論壇姐
我見到你地上線@@

引用:
原帖由 比卡超1000 於 2012-3-4 01:35 AM 發表

看來暫時只有我一個得知fr.kl 重開了
我幫你傳達給神田,小妖獸吧"
哈=.=" 你鐘意
今日晚了點才send, 所以未有人睇信
但呢個空間計埋今日只係用左2日,未知呢個星期會點

唔係唔得, 不過改名較煩複,容易錯,真的有必要改?

呢到當然記得=.=

引用:
原帖由 神原•斗牙 於 2012-3-4 03:44 AM 發表
甘唔好改~
等我搵日睇睇易唔易改
係論壇管理那裡改一定會死的XD至少我可以猜到銀行、寵物中心都會無哂D資料-.-"

wow,睇黎都要允許改名先得~~
感動
大部份有發帖既會員既Email都失效了

引用:
原帖由 iph 於 2012-3-15 11:36 PM 發表
不知道還有沒有人記得我了xDD
(那個有段時期貼小光圖的那個xDD
check email時發現Frkl重開了
(其實我連曾經關過網也不知-..-)
就這樣吧~
上來打個招呼而已:DD
記得, 其實係申請回來的空間不做了, 所以這裡就消失了
我這個小型論壇就是會有這樣的命運~~
但那個空間捱了4年還不錯~~